Helmikuu

Terkut pilvisestä Uudestakaupungista! Palailen ruotuun sairasloman jälkeen ja yritän samalla siivota kotia, joka kaipaa epätoivoisesti kevätsiivousta. Suurin osa talomme ikkunoista on etelään ja valo paljastaa armottomasti pimeän ajan laiminlyönnit huushollia kohtaan.

Tähän aikaan viherkasvimaniani kasvaa yleensä täyteen mittaan ja nappailen pistokkaita, ostelen uusia pieniä taimia ja yritän idättää kaikki syömäni sitrusten siemenet kylpyhuoneen lattialämmityksen päällä.

(Tähän mennessä yksi siemen on itänyt: minulla ei ole hajuakaan mikä se on, koska purkissa on sitruunoiden, appelsiinien, veriappelsiinien ja yhden citrus x aurantiumin siemenet. )

*

Winter home on a gloomy day. 

4 thoughts on “Helmikuu”

  1. Sitrushedelmät saa melko pomminvarmasti itämään kun kuorii siemeneltä uloimman kerroksen pois. Siemenen pitää olla täysin ehjä, ja mitä enemmän se on pisaranmuotoinen, sitä helpompi on terävästä päästä alkaa vetämään kuorta pois. Kuoren sisällä se “oikea siemen” on kermanvaalea, sileä ja täysin kuiva. Sitten vaan siemenet löyhästi taitellun, kostutetun talouspaperin sisään, koko komeus minigrippiin ja lämpimään, pimeään paikkaan. Itsellä on mandariinien, appelsiinin ja omenien siemenille riittänyt yleensä muutama viikko – viikossa alkaa pieni juuri puskea ulos, ja parin, kolmen viikon päästä jo varsi, lehdet ja lisää juuria. Sitten vaan multaan! Youtubesta löytyy muutamia kanavia, joilta löytyy koko prosessi siemenestä puuksi.

  2. Where in Finland do you go shopping for sisustustuotteet? For example, that image above your sofa is lovely. I just moved to Espoo, and I am loooking for an affordable place to find wall-art!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *