Mexidip x Creme Bonjour

Cremebonjour2_suvisurlevif

Yhteistyössä Creme Bonjour

Bloggasin viime sunnuntaina wasabituorejuustosta, nyt jatketaan samalla tulisuuden asteella, mutta otetaan nokka kohti Meksikoa Creme Bonjourin jalapeno -tuorejuuston kanssa ja dippaillaan.

Yhdistän dippi-sanan tietenkin perinteiseen suomalaiseen kermaviilidippiin, jota syödään sipsien kanssa. Amerikassa tehdään tästä käsitteestä poiketen lämmintä ja juustoista dippiä, johon dipataan kasviksia tai tortillasipsejä. Tai rapeita leivänpalasia. Esimerkiksi artichoke dip ja spinach dip ovat juhlien perusnaposteltavaa, mutta minun korvaani ne kuulostavat hurjan eksoottiselta.

Cremebonjour3_suvisurlevif

Idea tähän kyseiseen meksikohenkiseen dippiin tuli internetin mexican seven layer dip -sooseista, jossa on ihan käsittämättömät määrät tavaraa. Siis kaikkea majoneesista ja jauhelihasta papuihin, salsaan, oliiveihin ja ranskankermaan.

Tämäkään resepti ei ole missään nimessä kevyt, mutta se tuntuu kevyemmältä ja raikkaammalta. Jalapenon makuinen tuorejuusto on kuin tehty tähän sapuskaan, koska se yhdistää kaksi perinteistä meksikolaisen dipin ainesta: jalapenot ja tuorejuuston.

Cremebonjour_suvisurlevif

Vihreä salsa on henkilökohtainen suosikkini, valurautapannulla kevyesti paahdettu vihreä paprika antaa sille grillin maun (täysin erilaisen kuin uunipaahdetuissa paprikoissa imho), ja kesä tuntuu olevan heti hiukan lähempänä.

Dippi on tälle reseptille kyllä jotenkin riittämätön nimi, mutta menkööt. Kun dipin päällä on raikasta korianteria, kesäistä salsaa, tomaattia — ja sitten tortillasipsiin kouhaisee pohjan pehmoista ja juustoista sisintä, ollaan herkullisuuden ytimessä.

Löydät lisää erilaisia meksikohenkisiä reseptejä (hot dogeja! nachoja!) tästä linkistä.

Mexidippi (4-6 henkeä)

1 prk (à 200gr) ranskankermaa

1 prk Creme Bonjour Jalapeno-tuorejuustoa

2,5 dl raastettua cheddarjuustoa

Vihreä salsa:

1 vihreä paprika

1 avokado*

1 vihreä chili

3-4 vartta kevätsipulia

3 rkl limen mehua

Suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

1 puntti tuoretta korianteria

100 gr tomaatteja 

1-2 limeä

Pussi tortillasipsejä

Valmista ensin salsa:

Puolita avokado, poista kivi ja kuutioi avokado pieniksi paloiksi kulhoon. Purista päälle limen mehu ja sekoita. Leikkaa paprika neljään osaan, huuhdo ja poista siemenet. Paahda paprikaa valurautapannulla niin, että kuori alkaa ruskistua ja paprika muuttua pehmeäksi. Voit tarvittaessa painaa paprikapaloja vaikka morttelilla, jotta ruskistuminen tapahtuu tasaisemmin. Jäähdytä paprikoita hetken ja kuutioi kulhoon.

Hienonna chili (jätä siemenet, jos haluat paljon poltetta) ja lisää se kulhoon. Lisää suolaa ja rouhittua mustapippuria. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Laita salsa jääkaappiin tekeytymään.

Napsauta uuni 225C asteeseen. Sekoita kulhossa ranskankerma, tuorejuusto ja 1 dl juustoa. Lisää puolet tekemästäsi vihreästä salsasta seokseen ja sekoita. Siirrä juustoseos uuninkestävään pannuun tai esimerkiksi piirakkavuokaan. Lisää loput juustoraasteesta dippipohjan päälle ja työnnä pannu uuniin 7-15 minuutiksi, dippipohja on valmis kun juusto on ottanut aavistuksen väriä.

Dippipohjan ollessa uunissa voit valmistella muut osaset. Pilko tomaatit ja rutista siemenet pois. Revi korianteri suunmyötäiseksi. Ota salsa pois jääkaapista ja avaa tortillasipsipussi. Raasta pieni keko juustoa. Lohko limet. Ota dippipohja pois uunista ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. Levitä päälle salsa, tomaattilohkot, korianteri ja juusto. Tökkää limet reunoihin ja ja laita tortillasipsit tarjolle.

Tarjoa mexidippi kylmän oluen kanssa, hyvässä seurassa.

*Avokado kannattaa valita aavistuksen kiinteämpänä, tai saat ylikypsästä avokadosta aikaiseksi vain quocamolen tapaista mössöä, kun kuutioit sitä.

/

I am continuing the recipes with Creme Bonjour. This time I used cream cheese seasoned with jalapeño and made Mexican inspired dip with green salsa from burned green bell pepper, avocado and spring onions. Holla in the comment box if you want the recipe translated!

 

Cremebonjour1_suvisurlevif

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *